Esch-Technik - Slovenia
Pooblaščeni Kubota Prodajalec
Motor
Motor

Vodilna tehnologija na trgu pod pokrovom motorja

Zaradi priznane tehnologije dizelskih motorjev podjetja Kubota lahko M5001 z lahkoto izvaja opravila, pri tem pa je prijazen do okolja. Zmogljivi, zanesljivi, čisti in tihi – štirivaljni motorji V3800 v modelih M5091 in M5111 serije M5001 navdušujejo s svojim zanesljivim delovanjem.

Naša kombinacija je odločilna!

Sistem skupnega voda (CRS) optimizira izgorevanje, kar zagotavlja tih motor z dolgo življenjsko dobo. Podjetje Kubota je prvi proizvajalec traktorjev, ki uporablja sistem vbrizgavanja po skupnem vodu skupaj s katalitičnim pretvornikom SCR, AdBlue®, vodno hlajenim vračanjem izpušnih plinov (EGR), filtrom trdnih delcev (DPF) in dizelskim oksidacijskim katalitičnim pretvornikom (DOC). Kombinacija te vodilne tehnologije na trgu zagotavlja odlične vrednosti zmogljivosti z optimizirano učinkovitostjo goriva. 16-valjni motor V3800 prav tako ustreza strogim zahtevam najnovejših standardov za izpuste izpušnih plinov Euro IV.

Uporabno spremljanje hitrosti

Motorji prav tako vsebujejo nov elektronski krmilnik hitrosti za upravljanje hitrosti motorja. Ko se sistem aktivira, hitrost ostane konstantna, ne glede na moč, ki je potrebna. Priključke, gnane s priključno gredjo, je zato mogoče poganjati bolj učinkovito. Pri ponavljajočih se opravilih, gnanih s priključno gredjo, lahko vsako nastavitev prikličete s pritiskom na gumb.

Vzdrževanje na hiter, priročen in učinkovit način

Enodelni pokrov motorja traktorja se odpre na široko, kar omogoča preprost, neoviran dostop do vseh vzdrževalnih točk. Polnjenje je enako preprosto kot vzdrževanje. 105-litrski rezervoar za dizel in 12,3-litrski rezervoar za AdBlue® je mogoče varno in priročno polniti s tal.

Menjalnik
Menjalnik

Preprosta prestavitev v višjo prestavo

Uporabniku prijazen menjalnik modela M5001 zagotavlja zelo gladko in preprosto menjavo prestav. 36 prestav za vožnjo naprej in vzvratnih prestav je mogoče prilagoditi vsem vašim potrebam: od dela na polju in pašniku do zelenjavnih njiv.

Prava prestava za vsako opravilo

Popolnoma sinhroniziran menjalnik s samo eno prestavno ročico zagotavlja moč in učinkovitost, ki ju potrebujete za vsakodnevno delo. Ne glede na to, ali gre za hitre prevoze z velikim izkoristkom goriva, hitra opravila na pašniku ali natančno delo na polju – menjalnik je optimalno primeren za vsako opravilo. Celo pridelovalci zelenjave bodo zagotovo našli pravo prestavo v skupini standardnih plazečih hitrosti.

Občutljiva in natančna hidravlična ročica za spremembo smeri vožnje

Sklopko je mogoče upravljati zelo natančno pri priklopu strojev. Pri tako počasnih manevrih lahko s stopalko sklopke krmilite hidravlični ventil, ki gladko in natančno aktivira sklopko. To vam omogoča lažje upravljanje, ki je manj naporno.

Vozite hitro in obenem prihranite gorivo

Potovalna prestava menjalnika traktorja ohranja majhno hitrost motorja zaradi tehnologije dodatne hitre prestave za potovanja z veliko hitrostjo. Ta menjalnik 40-ECO vas hitro pripelje do vašega cilja in obenem prihrani gorivo.

Preprosta menjava smeri

S hidravlično ročico za spremembo smeri vožnje lahko smer zamenjate hitreje in preprosteje kot kdaj koli prej, ne da bi vam bilo treba uporabiti sklopko. Preprosto pomaknite hidravlično ročico za spremembo smeri vožnje za kratek čas naprej in nazaj.

ROPS
ROPS

Vdih svežega zraka pri vašem delu

Traktor pogosto ne potrebuje kabine. Pri tem je različica ROPS modela M5001 idealna izbira. Ta traktor vam s svojo odprto ploščadjo in cevno zaščito omogoča, da hitro vstopite in izstopite na obeh straneh zaradi svojih ploskih tal in odsotnosti vrat.

Vodoodporni krmilni elementi

Tako kot pri kabinski različici modela M5001 so vsi krmilni elementi ergonomsko nameščeni desno od voznika – edina razlika je v tem, da so pri različici ROPS vodoodporni. Na to se lahko zanesete, tudi v dežnem nalivu!

Delovanje z nizko ravnjo hrupa

Kljub svoji odprti zasnovi je različica ROPS modela M5001 prijetno tiha. Pri večurnem delu boste to zagotovo cenili.

Vidljivost v vse smeri brez primere

Številna opravila zahtevajo brezhibno vidljivost, denimo pri opravljanju težavnega dela s sprednjim nakladalnikom. Ta traktor vam omogoča 360-stopinjski pogled v vse smeri v vseh okoliščinah. Nič ne ovira vašega pogleda. To prav tako zagotavlja na novo zasnovana armaturna plošča, ki omogoča optimalen pogled naprej.

Višinsko prilagodljiva cevna zaščita

Različica ROPS modela M5001 ima višinsko prilagodljivo cevno zaščito. Treba je le odblokirati dva lahko dostopna zatiča, pa lahko prilagodite višino cevne zaščite svojim individualnim potrebam. To je lahko zelo koristno, če imate na svoji kmetiji na skednju zelo nizka vrata. Nato lahko svoj traktor M5001 shranite tudi v skednju.

Hidravlika/povezava/povezljivost
Hidravlika/povezava/povezljivost

Dvigajte zadnje priključke brez napora

Zaradi zmogljivega tritočkovnega dvigala lahko zlahka opravite tudi najzahtevnejša opravila.

Zunanja hidravlika modela M5001 je izjemno zmogljiva, hitro odzivna in preprosta za vzdrževanje ter povečuje dvižno zmogljivost. Hidravlična črpalka lahko zagotovi hitro in učinkovito delovanje sprednjega nakladalnika, s čimer izboljša produktivnost in zmogljivost. Standardna oprema vključuje dva regulacijska ventila in dodaten hidravlični ventil z možnostmi regulacije pretoka ali brez njih.

Optimizirano delovanje stroja

Sistem za hidravlično regulacijo modela M5001 omogoča optimalno uporabo zadnje dodatne opreme. Položajna regulacija upravlja priključeno opremo neodvisno od potrebne vlečne moči. Regulacija vlečne sile prav tako regulira vlečno moč, potrebno za stroj, in se samodejno odziva na različne pogoje tal, da ohrani konstanten vlek. Obe metodi regulacije je mogoče uporabiti skupaj pri mešani regulaciji.

Visoko učinkovito delo priključne gredi

Ne glede na to, ali kosite, balirate ali škropite, lahko vedno računate na samostojno priključno gred s 540 vrt./min ali 540 Eco vrt./min, kjer koli in kadar koli. Zavora priključne gredi se aktivira samodejno, ko se priključna gred odklopi, pri čemer se priključki varno zaustavijo. Sklopko priključne gredi je mogoče elektro-hidravlično aktivirati ali dezaktivirati med delom. Zaradi tega so opravila, kot sta košnja ali spravljanje sena, še bolj učinkovita. Traktor je mogoče na zahtevo opremiti s priključno gredjo 1000.

Sposobnost manevriranja
Sposobnost manevriranja

Še vedno niste zadovoljni?

Glede sposobnosti manevriranja je Kubota M5001 v svojem razredu. To lahko vidite takoj, ko je na tesnih mestih. Vlek in odmik od tal sta prav tako odlična! Zaradi sprednje osi z gonilom s stožčastimi zobniki ima izjemno sposobnost manevriranja, ima pa odličen odklon krmiljenja koles 55°, ki je idealen za tesne prostore.

Podjetje Kubota že več kot 30 let uporablja sprednje osi z gonilom s stožčastimi zobniki. Ta kombinacija ni odgovorna le za zelo tesen obračalni polmer, temveč omogoča odpravo univerzalnih spojev, ki zahtevajo veliko vzdrževanja. Zdrsavanje se regulira med obrati. Ob uporabi na zahtevnem terenu lahko dodatno uporabite tudi blokado zadnjega diferenciala.

Zaviranje postaja preprosto

Vsi modeli M5001 so opremljeni z dvojnimi zavornimi vodi za zagotovitev odličnega delovanja v težkih okoliščinah, kot je denimo težka prikolica. M5001 je prav tako opremljen z večkolutnimi zavorami, ki delujejo v oljni kopeli. Zahtevajo manjši pritisk na stopalko, kar olajša vaše življenje. Svojo visoko zmogljivost in zavorno moč ohranijo tudi v ponavljajočih se težkih delovnih pogojih.

Štirikolesni pogon se preprosto aktivira in dezaktivira

Aktivirajte in dezaktivirajte štirikolesni pogon s preprostim pritiskom na gumb. Najboljši del pri tem je, da traktorja ni treba ustaviti, niti pri prehodu s polja na cesto. Produktivnost je večja, LED-indikator pa prikazuje trenutno stanje. Ob pritisku na zavoro se samodejno vklopi štirikolesni pogon za boljšo zavorno moč.

Dodatna oprema
Dodatna oprema

Traktor in sprednji nakladalnik: 1 vir

M5001 in LA1854 omogočata popolno ujemanje med traktorjem in sprednjim nakladalnikom za vašo kmetijo. Oba sta iz istega vira – Kubota. Pokrov motorja zagotavlja izjemno vidljivost v smeri proti sprednjemu nakladalniku ali sprednjemu priključku. To zagotavlja pregled in varnost pri vašem delu. Ventili proti spuščanju omogočajo, da sprednji nakladalnik ohrani svoj položaj tudi v primeru izgube hidravličnega tlaka.

Hitre spojke upravičujejo svoje ime

Ne glede na to, ali delate z vilicami za gnoj, vilicami za palete, vilicami za bale ali žlico – vsake od njih je mogoče hitro priklopiti in odklopiti s sprednjega nakladalnika serije M. Standardna hitra spojka Euro se uporabi, kadar se priklopijo orodja z Euro nastavki, kadar se manipulira s težkimi tovori ali kadar je potrebna visoka dvižna zmogljivost. Z izbirno hitro spojko Kubota lahko priklopite vse štiri ali šest hidravličnih vodov hkrati in jih prav tako zlahka tudi odklopite.

Veliko udobje za voznika

Sistem za blaženje tresljajev KSR (Kubota Shockless Ride) znatno zmanjša udarce, ki jih čuti voznik in do katerih lahko pride pri delu na neravnem terenu ali med prevozi na dolge razdalje. To funkcijo je mogoče prilagoditi ali vključiti in izključiti s krmilnim elementom pod ventilom KSR. Sprednji nakladalnik lahko zlahka upravljate s krmilno palico, ki jo je mogoče zlahka doseči, na desni strani plošče modela M5001.

Kontaktirajte nas

Za nadaljne informacije ali osebni nasvet nam pošljite povpraševanje z uporabo kontaktnega obrazca in kontaktirali vas bomo.
Lahko pa nas seveda kontaktirate tudi neposredno po telefonu ali obiščete enega od naših distribucijskih centrov Esch-Technik.

Prosim preverite preden potrdite obrazec

Zahvaljujemo se vam za registracijo. V kratkem se vam oglasimo.

Ups. Nekaj je šlo narobe.

Zgodila se je napaka pri pošiljanju obrazca. Prosimo poskusite še enkrat.

To polje je obvezno
To polje je obvezno
To polje je obvezno Please update to a validated email format
To polje je obvezno Posodobite na potrjeno obliko telefonske številke
To polje je obvezno
Zahvaljujemo se vam za oddajo prijave

Esch-Technik - Slovenia

featured-content-map
Klagenfurter Straße 129
St. Veit an der Glan, 9300
Obratovalni čas
ponedeljek
07:30 - 12:00
13:00 - 17:00
torek
07:30 - 12:00
13:00 - 17:00
sreda
07:30 - 12:00
13:00 - 17:00
četrtek
07:30 - 12:00
13:00 - 17:00
petek
07:30 - 12:00
13:00 - 16:00

O nas

Izvedite več o podjetju Esch-Technik in Kubota v Sloveniji Izvedite več

Novosti

Novice o Kubota in Esch-Technik Izvedite več
lokacije
Ure